Συνταγές

Στείλτε μας και τις δικές σας δοκιμασμένες συνταγές!

Υλικά
για τη γέμιση:
300γρ φέτα
1 αβγό
(χτυπάμε το αβγό και με ένα πηρούνι σπάμε τη φέτα και τα ανακατεύουμε μεταξύ τους)

για τη ζύμη:
1 κ μισό φλυτζανάκι λάδι
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 φλυτζάνα γάλα
1 φακελάκι μαγιά ξηρή

Εκτέλεση:
Πλάθουμε τη ζύμη και στη συνέχει την αφήνουμε να ανέβει σκεπασμένη για τουλάχιστο μισή ώρα. Στη συνάχεια την απλώνουμε και δημιουργούμε τα τυροπιτάκια σε σχήμα της αρεσκείας μας. Γεμίζουμε με το μίγμα της φέτας. Στο ψήσιμο απλώνουμε στην λαμαρίνα και λίγο βιτάμ.
Ψήνουμε στον αέρα για περίπου μισή ώρα στους 180 με 200 βαθμούς.

*Λουκανικοπιτάκια φούρνου:
Μπορεί να γίνει και παραλλαγή με λουκανικάκια κοκταίλ αντί για φέτα

Υλικά
για τη γέμιση:
1 φλυτζάνα λάδι
1 φλυτζάνα γάλα ζεστό
3 αυγά
μαγιά όσο ένα καρύδι
ξύσμα λεμονιού – πορτοκαλιού
2 κουταλιές μπείκιν
2 κουταλιές ζάχαρη
λίγο αλάτι
αλεύρι όσο σηκώσει
* Πρίν βάλουμε  όλο το αλέυρι ξεχωρίζουμε το ένα τέταρτο περίπου της ζύμης και προσθέτουμε σε αυτό 2 κουταλιές κακάο ώστε να επιτύχουμε διχρωμίαι. Εφόσον το

για το σιρόπι αναλογία:
2 κ μισή φλυτζάνα ζάχαρη
2 κ μισή φλυτζάνα νερό
1 φλούδα απο λεμόνι ακέρωτο
1 ή 2 ξυλάκια κανέλλας

Εκτέλεση:

roxakia Πλάθουμε τη ζύμη και στη συνέχεια την αφήνουμε να ανέβει σκεπασμένη για τουλάχιστο μισή ώρα. Στη συνάχεια την απλώνουμε και δημιουργούμε ορρθογώνιες λωρίδες με τη λευκή ζύμη ενω με τη καφέ όπου είχαμε πρισθέσει το κακάο φτιάχνουμε κορδόνια τα οποία και τοποθετούμε στη μέση της λευκής ζύμης. Τυλίγουμε τη λευκή ζύμη γύρω απο τη καφέ και κόβουμε με ένα μαχαίρι τα κομμάτια πλακέ. Στρώνουμε σε μια λαμαρίνα αντικολλητικό και τα ψήνουμε στον αέρα για περίπου μισή ώρα με 40 λεπτά στους 180 με 200 βαθμούς.

Μόλις ψηθούν ετοιμάζουμε το σιρόπi και φροντίζουμε να είναι ζεστό ενώ τα ρωξάκια να είναι χλιαρά προς κρύα.

Υλικά
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι σταφίδα
1 ποτηράκι κρασί άσπρο
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
Αλεύρι φαρίνα μισό κιλό

Σησάμι και ζάχαρη άχνη για το στόλισμα

Εκτέλεση:
Ξεκινάμε πρώτα με τη ζάχαρη και το λάδι ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (τελευταίο το αλεύρι).  Το ποθετούμε το μίγμα σε στρογγυλό ταψί και ψήνουμε στον αέρα 180 με 200 βαθμούς σχεδόν μια ώρα. Μόλις κρυώσει στολίζουμε με καβουρντιζμένο σησάμι και ζάχαρη άχνη.